Tanja Andersson

Tanja är ursprungligen från Umeå men verksam i Göteborg sedan 2017. Utbildad i Norrbotten, Finland och New York. Hon frilansar som performer, dansare och koreograf samt arbetar med undervisning i samtida dans och improvisation. Har tidigare bakgrund inom ljuddesign och musikproduktion och driver idag scenkonstduon Slip of the Lip med performancekonstnären Emelié Sterner. Duon arbetar tvärkonstnärligt i olika kollektiva konstellationer och är verksamma på Scen46 i Göteborg.

I sina soloverk undersöker Andersson utopiska landskap och rum, cirkulära flöden och karga tillstånd och ihärdigheter genom något hon kallar för samisk logik och turbulent praktik. I februari 2023 har föreställningen Wiggling Things premiär på Atalante i Göteborg. Föreställningen är en samproduktion i turnéslingan Tre Scener som utgörs av Atalante i Göteborg, Dansstationen i Malmö och MDT i Stockholm.

I övrigt är Tanja aktuell som dansare i föreställningen Väven av Dansinitiativet i Luleå, i verket homo(sapiens) av Karolin Kent samt som koreograf och dansare tillsammans med Eva Svaneblom i verket Other Tongue, Tromsø, Norge.

Producentbyrån arbetar med kommunikation, rådgivning kring administration och sälj.

www.tanjaandersson.com

Kommunikation
Rådgivning
Sälj

Stollar Bollar

Stollar Bollar är en konstellation som gör egna föreställningar, men som också vill vara en ny mötesplats för skilda discipliner. En plattform för konst, vetenskap, andlighet och historieberättande. Och en kulturpodd om att skapa story av vår samtid.

Gruppen är nu aktuell med föreställningen Ängel?, som handlar om överlevnad, om att resa sig och gå vidare. Om att inte orka. Om att behöva säga nej. Om det mest intima – och om det går att lära sig kärlek?? En berättelse om vårt samhälle inspirerad av röster och berättelser från intensiven och omsorgen.

Ängel? har premiär på Cinnober i Göteborg den 9 februari 2023.

Producentbyrån arbetar med ansökningar, kommunikation, rådgivning och sälj.

www.karinblixt.se

Ansökningar
Kommunikation
Rådgivning
Sälj

Memory Wax

Memory Wax är ett etablerat danskompani med bas i Malmö. I snart 20 år har kompaniet producerat föreställningar i Sverige och utomlands för alla åldersgrupper. Kompaniets avskalade rörelsespråk präglas av humanism och drivs av en nyfikenhet av att undersöka och gestalta existentiella och filosofiska frågor. Med en underton av humor och med en kärlek till det enkla skapar de magi av det vardagliga. Aktuella barnföreställningar på turné är Inside Out (målgrupp 9-12 år) samt Mitt lilla stora rum (målgrupp 2-5 år). Memory Wax strävar ständigt efter att utveckla möjligheterna att få möta publiken och bredda intresset för modern dans genom att även anordna workshops, arrangera festivaler och internationella kulturutbyten.
Internationella samarbeten är en fundamental del av Memory Wax verksamhet och de har under flertalet år byggt upp återkommande kulturutbyten mellan Sverige och Kuba.

Producentbyrån arbetar med verksamhetsutveckling och sälj.

www.memorywax.com

Sälj
Verksamhetsutveckling

Produktionsmiljö dans

Västra Götalandsregionen och Mölndals stad håller på att ta fram en plan för en långsiktigt hållbar produktionsmiljö för dans i Forsåker i Mölndal. Produktionsmiljön kommer att innehålla ett antal studios, blackbox, kontor mm och bli en plattform för hela det fria professionella dansfältet i Västra Götaland.
Producentbyrån sitter med i referensgruppen för övriga samarbetsytor.

www.vgregion.se

Rådgivning

Returkultur

Returkultur är en ideell förening som sysslar med återbruk, delning och miljöarbete inom konst och kultur. De samlar in scenteknik och andra prylar som annars hade slängts eller som står oanvända i källare och förråd och lagar under folkbildande former det som är trasigt och lägger in i en delningspool för kulturaktörer.
Producentbyrån arbetar med administration och löpande bokföring.

www.returkultur.se

Administration

Göteborg Art Sounds 2022

GAS 2022 äger rum i Göteborg den 15-22 oktober. Musikaliskt rör sig årets festival från ljudande tystnad till starkt ljudande vibrationer, där motstånd och konfrontation samsas med eftertanke och reflektion. Det blir en festival som rör sig från kyrkorummens högtidlighet till de mindre och ibland oprövade scenerna. Med showcase-satsningen Experimental Music Expo blir festivalen även en plats där det unga möter det etablerade i form av kortare och mer intima konserter, och där mötet mellan ljudande konst, publik och platsen blir centralt.
Göteborg Art Sounds, GAS-festivalen, startades 1999. Det är idag en av Sveriges äldsta festivaler för nutida musik. Under de tidigare upplagorna har festivalen presenterat artister som Laurie Anderson, Pharoah Sanders, London Sinfonietta, William Basinski och Sidsel Endresen för att nämna några. Konstnärlig ledare för festivalen är sedan 2009 kompositören och ljudkonstnären Staffan Mossenmark. Sedan festivalen 2018 arbetar GAS med en roterande grupp internationella curators.

Producentbyrån arbetar med festivalens kommunikation.

www.gas-festival.com

Kommunikation

Paperwing

Bakom namnet Paperwing döljer sig den göteborgsbaserade artisten, producenten och låtskrivaren Jenny Soovik. Med en konstnärlighet som sätter avtryck skapar hon gränslös musik som har beskrivits med ord som makalös, intelligent och unik.
Musikalist handlar det om överlappande influenser som sträcker sig från avant- garde pop till elektronika och kammarmusik.

Producentbyrån jobbar med rådgivning kring kommunikation och administration.

www.paperwingmusic.com

Rådgivning

InDiiD

Projektet Innovativ digital distribution av konserter (InDiiD) arbetar med att främja digital distribution av konserter och hitta affärsmodeller för musiker och arrangörer som verkar inom genrerna jazz, improvisation, nutida konstmusik och närliggande genrer. InDiiD är ett samarbetsprojekt mellan GAC, Knutpunkt, GAS-festivalen och Kulturföreningen Bunkern med ambitionen att studera och testa olika lösningar vad gäller teknik, plattformar, betalningslösningar, kompetensutvecklande insatser samt genomförande av test-streamings.
Projektet har sträckt sig från oktober 2020 till maj 2022, och har samlat en stor del av aktörer inom ovan nämnda genrer verksamma i Göteborg och Västra Götalandsregionen.

Producentbyrån har arbetat som konsulter under projektets gång och jobbar under våren och hösten 2022 med att sammanställa och formge projektets slutrapport.

www.indiid.org

Rådgivning
Copywriting
Redaktionellt arbete

Dråpera

Dråpera är ett Göteborgsbaserat scenkonstkollektiv som grundades 2011 av tonsättaren Lina Järnegard och mezzosopranen Anna-Sara Åberg. Sedan start har ensemblen utökats och samarbetspartners anlitas beroende på projekt. Arbetet med Dråperas föreställningar är processbaserat och bygger oftast på ett stort antal workshops där material utifrån ett tema eller koncept undersöks och fördjupas i flera steg.
Metodologin bygger på ett nedbrytande av hierarkier och ett fördjupat samarbete mellan tre huvudelement; musik, text och aktion.

Producentbyrån arbetar med kommunikation och admin av Dråperas hemsida.

www.drapera.se

Kommunikation

O

O är ett Stockholmsbaserat scenkonstkompani som i allomslutande verk låter den enskilde besökaren möta verkens frågeställning genom ett direkt erfarande. Genom att låta personliga tillkortakommanden och konflikter möta (ibland oväntad) teori formulerar O verk som på ett personligt sätt behandlar svåra avväganden. Snarare än att stänga frågor med förutbestämda svar arbetar O för att öppna dem och erbjuda utrymme för publikens oförutsägbara arbete.

Kompaniet är resultatet av en sammanslagning av kompanierna Poste Restante och Osynliga Teatern, som på varsitt håll gjort sig ett namn inom nationell och internationell utforskande scenkonst.

Poste Restante har presenterats vid festivaler som Salzburger Festspiele, Baltic Circe, Santiago a Mil och Nordwind och har varit en tongivande röst inom svensk diskursutveckling inom allomslutande och relationella praktiker. Under 2021 ger kompaniet IT TAKES A VILLAGE för Accelerator Konsthall samt Home Sweet Home? för Stockholm Stadsteater.

Producentbyrån hjälper under hösten 2021 till med diverse uppgifter inom administration och kommunikation.

Administration
Kommunikation

Producentbyrån