Uppdrag

 • Community Art Lab Sweden

  Projektet Community Art Lab Sweden är ett Arvsfondsprojekt som skapar och etablerar ett nationellt nätverk och en digital plattform för ung community art – en digital scen för ungas konstnärskap och röst i samhället. Syftet med arbetet är att producera community art och att utbyta erfarenheter och kunskaper mellan ungdomsdrivna lokala communities, professionella kulturutövare och institutioner.

  Projektet utgörs av organisationerna Livet bitch! Scenkonst i Södertälje, Community Kultur Centrum i Malmö, Ung Scen Norr i Luleå och Producentbyrån i Göteborg.

  Livet bitch! Scenkonst är projektägare och har hand om den nationella samordningen, och respektive organisation ansvarar för nätverksbygge och samordning i sina respektive kommuner och regioner.

  Producentbyrån arbetar med koordinering, processledning, produktion och verksamhetsutveckling.

  www.communityartlabsweden.se

  Koordinering
  Processledning
  Produktion
  Utvecklingsarbete

 • Danskompaniet Spinn

  Danskompaniet Spinn är ett professionellt danskompani bestående av dansare med och utan funktionsvariationer. Konstnärliga ledaren Veera Suvalo Grimberg bildade kompaniet i mars 2010. Spinn brinner för danskonsten och för att utmana stereotyper kring vad dans är och kan vara. Det handlar om olika kroppar och nya sätt att skapa och presentera danskonst. Spinn har sin bas på Kulturklustret och Spinnstudion i Göteborg.

  Bland Spinns produktioner finns föreställningarna Hannah Felicia av isländska koreografen Lára Stefánsdóttir, barnföreställningen Miramos av Torgunn Wold och Paulo Serantes, Moby Dick av italienska koreografen Chiara Bersani och Skirtpower av Carl Olof Berg.

  Utöver dessa har Spinn skapat ett antal andra föreställningar och workshops som spelats och presenterats för både vuxna och barn, nationellt och internationellt.

  Producentbyrån arbetar med administration, ansökningar, ekonomi, kommunikation, turnékoordinering och verksamhetsledning

  www.danskompanietspinn.se

  Administration
  Ekonomi
  Kommunikation

 • Dråpera

  Dråpera är ett Göteborgsbaserat scenkonstkollektiv som grundades 2011 av tonsättaren Lina Järnegard och mezzosopranen Anna-Sara Åberg. Sedan start har ensemblen utökats och samarbetspartners anlitas beroende på projekt. Arbetet med Dråperas föreställningar är processbaserat och bygger oftast på ett stort antal workshops där material utifrån ett tema eller koncept undersöks och fördjupas i flera steg.

  Metodologin bygger på ett nedbrytande av hierarkier och ett fördjupat samarbete mellan tre huvudelement; musik, text och aktion.

  Producentbyrån arbetar med kommunikation och admin av Dråperas hemsida.

  www.drapera.se

  Kommunikation

 • Ina Dokmo

  Ina är koreograf, dansare, pedagog och shiatsuterapeut från Gotland. Hon är baserad i Göteborg och på Bokenäset där hon driver dansresidenset Bjällansås Studio, en studio hon själv byggt inuti en lada från 1924.

  Ina har sedan sin Kandidatexamen i dans 2004-2007 från Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance i London jobbat som dansare och bott i olika delar av Europa. Hon har undersökt upplevda förhållningssätt till dans, rörelse och yoga sedan 2004. Sedan 2007 har hon genom sin egen praktik undersökt de inre organen in i dansande i relation till meridianer inom kinesisk medicin och Shiatsu.

  Ina erhöll masterexamen i koreografi med inriktning Nya performativa praktiker från Stockholms konstnärliga högskola 2017. Hennes koreografier är oftast längre utställningar där besökare kommer och går med fokus på besökarens resa genom verket och dansande.

  Producentbyrån arbetar med rådgivning.

  www.inadokmo.se

  Rådgivning

 • Jenny Larsson

  Jenny Larsson är verksam som koreograf, dansare och filmare i USA och Sverige. Hon är född i Funäsdalen, men numera bosatt i Kungsbacka. 2016 startade hon konstnärskollektivet Wild Beast Collective i USA tillsammans med nära konstnärliga samarbetspartners, som sedan dess har producerat dansverk för scenen, platsspecifika verk, Fågelbo Residency (ett nationellt och internationellt konstnärsresidens för två eller fler konstnärer), kortfilmer, dokumentärer och en filmfestival. Jennys konstnärliga arbete spänner över olika uttrycksformer, där film, dans, teater, musik, bild och form samverkar. Ofta handlar det om att utforska nya rörelsemönster och kvalitéer, samt att utmana olika koreografiska strukturer.

  Hon är även intresserad av att skildra ett realistiskt och mänskligt perspektiv av den dansande kroppen, vilket bjuder in alla typer av kroppar till dans- både på scenen och i det offentliga rummet. Jenny är utbildad vid nuvarande SKH i dans och danspedagogik mellan 2000-2004, samt vid University of Wisconsin-Milwaukee, i MFA in Performing Arts-Dance mellan 2011-2013.

  Producentbyrån arbetar med ansökningar och rådgivning.

  www.wildbeastcollective.com

  Ansökningar
  Rådgivning

 • Karolin Kent

  Karolin är koreograf, dansare, pedagog, somatisk rörelse-praktiker och Laban rörelseanalytiker. Hon har sin bas i flera angränsande discipliner, med tonvikt på rörelsebaserad och visuell konst. Sedan 2011 har hon varit professionellt verksam inom tvärdisciplinär scenkonst, performance och visuell konst nationellt och internationellt. Hon intresserar sig för sammanhang utanför de konstnärliga institutionerna samt inom angränsade fält som pedagogik, rehabilitering, terapi och aktivism. Hennes konstnärliga metoder är improvisatoriska, experimentella, interdisciplinära samt utgår från somatiska processer. Konstnärliga frågeställningar berör ofta det existentiella i relation till samtida frågor.

  Kent är utbildad via Trinity Laban conservatoire of music and dance och i Somatisk rörelsepraktik och rörelseanalys vid Laban/Bartenieff & Somatic studies International. Kent driver Omni Somatisk praktik och den konstnärliga plattformen Wu ArtSpace i Region Halland.

  Producentbyrån arbete med ansökningar, kommunikation, rådgivning och sälj.

  www.karolinkent.se
  www.somatisk.com
  www.wuartspace.com

  Ansökningar
  Kommunikation
  Rådgivning
  Sälj

 • Liza Penkova

  Liza Penkova är koreograf med bas i Göteborg. Hon har en lång internationell karriär som dansare och har bland andra arbetat med Göteborgs Operans balett (SE), Rosas dance company (BE), Compagnie Michele Noiret (BE), Human Works (NO) och med koreografer som Helena Franzén (SE), Georgia Vardarou (GR) och Veli Lehtovaara (FI). Hennes egen koreografiska verksamhet började i kollektivt arbete med bl.a The house of Bertha collective (BE/SE), Phd in one night (BE) och The silent song (BE/SE).

  Sedan 2018 fokuserar Liza främst på sitt eget koreografiska arbete och utvecklar under 2021-2022 verken Funambulist och 18 steps through (dance) history. Liza är också en MA-student vid Stockholms Konstnärliga Högskola.

  www.penkova.cc

  Administration
  Ansökningar
  Produktion
  Rådgivning

 • Memory Wax

  Memory Wax är ett etablerat danskompani med bas i Malmö. I snart 20 år har kompaniet producerat föreställningar i Sverige och utomlands för alla åldersgrupper. Kompaniets avskalade rörelsespråk präglas av humanism och drivs av en nyfikenhet av att undersöka och gestalta existentiella och filosofiska frågor. Med en underton av humor och med en kärlek till det enkla skapar de magi av det vardagliga. Aktuella barnföreställningar på turné är Inside Out (målgrupp 9-12 år) samt Mitt lilla stora rum (målgrupp 2-5 år). Memory Wax strävar ständigt efter att utveckla möjligheterna att få möta publiken och bredda intresset för modern dans genom att även anordna workshops, arrangera festivaler och internationella kulturutbyten.

  Internationella samarbeten är en fundamental del av Memory Wax verksamhet och de har under flertalet år byggt upp återkommande kulturutbyten mellan Sverige och Kuba.

  Producentbyrån arbetar med verksamhetsutveckling och sälj.

  www.memorywax.com

  Sälj
  Verksamhetsutveckling

 • MOA kompani

  MOA kompani drivs av koreografen och dansaren Moa Sahlin och är en pågående praktik som utgår från queerfeministiska och antirasistiska utopier. Vid sidan av den koreografiska praktiken arbetar Moa med olika nationella och internationella projekt och nätverk. MOA kompani startade i Göteborg 2006 som en del av Dansbyrån som var en plattform med studio, kontor och en producent som delades mellan tre olika korografer.

  2020 skapade Moa koreografin En hink fred som en digital dansfilm som utspelar sig vid Fredrik Wretmans konstverk Peace vid ån Lagan i Värnamo. Förbipasserande kan se verket via sin mobilkamera när de scannar en QR-kod som finns vid bänken.

  I juni 2023 utvecklas koreografin till 100 hinkar fred tillsammans med tio inbjudna dansare som under några dagar arbetar tillsammans och sedan dansar verket tillsammans vid Peace. Publiken kommer att kunna uppleva det live på plats en dag och sedan som en dansfilm via en QR-kod i sin mobil på platsen.

  Producentbyrån arbetar med koordinering.

  www.moakompani.se

  Koordinering

 • Producentcheck 2.0

  Producentcheck 2.0 är ett rådgivningsprojekt för utövare inom dans för barn och unga. Med Producentcheck 2.0 vill vi på Producentbyrån stötta verksamma dansare, kompanier och koreografer i Västsverige som är nyfikna på eller redan jobbar med dans för barn och unga. Vi riktar oss främst till oetablerade aktörer, men välkomnar även etablerade utövare. Projektet pågår under våren 2023 och består av kostnadsfri rådgivning med någon eller några av oss på Producentbyrån, coachning med certifierad coach Jenny Soovik samt en pott produktionsmedel för de ytterligare behov som vi definierar tillsammans under arbetet.

  De sex aktörer som ingår i projektet är koreografen Minna Elif Wendin, dansduon PAx som utgörs av Kyrie Oda och Love Hellgren, Halmstadbaserade koreografen och författaren Cecee Rowland-Huss, scenkonstgruppen Bobin som består av Berith Stennabb, Xenia Krisiin, Emila Wärff, Anna Acli Emilsson och Silea Adolpf, Göteborgsbaserade kollektivet Kompani Catapult och koreografen och dansaren Anna-Greta Himmer. Arbetet möjliggörs med återstartsmedel från Kulturrådet.

  Producentbyrån jobbar med projektledning och rådgivning.

  Projektledning
  Rådgivning

 • Producentcheck – Cirkus

  På uppdrag av Förvaltningen för kulturutveckling (FKU) ger vi under hösten 2023 och våren 2024 producentstöd till två grupper inom FKUs satsning kring samproduktioner för cirkus. Vi har nöjet att få arbeta med cirkusgruppen Gaston & Caligari och scenkonstgruppen Bobin Scenkonst.

  Den 19 dec har Cirkus Gaston & Caligari premiär med föreställningen Det Stora Kalaset på Stora teatern i Göteborg. Det Stora Kalaset är en interaktiv clowninspirerad cirkusföreställning fylld med cirkuskonster, trolleri och musikalisk akrobatik som lockar till eftertanke, hjärtliga skratt och stormande applåder. Här stöttar Producentbyrån med rådgivning kring kommunikation och sälj samt vad gäller deras löpande verksamhet.

  Bobin Scenkonst är ett nystartat scenkonstkompani. I början av mars 2024 har Bobin premiär på sin första produktion på Circuskvarnen i Uddevalla. Producentbyrån stöttar här med med produktionsplanering, kommunikation, ekonomi samt sälj.

  I uppdraget ingår även kunskapsdelning från FKUs cirkuskonsulent Karin Skierus för att fortbilda oss på Producentbyrån kring cirkusbranschen.

  Rådgivning

 • Step

  Step är en internationell dansfestival för barn och unga i Västsverige. Festivalen är en biennal och lanserades i mars 2020. Den andra upplagan av festivalen genomfördes den 2-25 mars 2022 och sammanlagt presenterades 60 programpunkter på 19 spelplatser i sex kommuner i Västra Götaland.

  Till de två upplagor som har genomförts har festivalens program tagits fram i samarbete med de nationella och internationella kuratorerna Fiona Ferguson – kreativ utvecklingschef för Edinburgh International Children’s Festival, Adjjima Na Patalung – festivalchef för BICT Fest i Bangkok, Gerhard Verfaille – konstnärlig ledare för Krokusfestivalen i Belgien och Peter Sunesson – tidigare producent för Salto! på Dansstationen i Malmö. Utöver detta arbetar Step med Step Extended som är en satsning för att lyfta både danskompanier och nyskapande dansprojekt för barn och unga i Västra Götalandsregionen. I festivalen ingår även ett branschprogram som vänder sig till utövare, organisationer och aktörer som arbetar med eller för dans för barn och unga

  Step har presenterat föreställningar av bl.a. Akram Khan Company (UK), Stopgap Dance Company (UK), MYKA (DK), Un Poyo Rojo (AR), Tony Tran (NO), Aaben Dans (DK), Twisted Feet (SE) och Big Wind (SE).

  Step är ett samarbete med olika kommuner i regionen. Under 2022 års festival fick barn, unga och vuxna från kommunerna Ale, Borås, Göteborg, Härryda, Lerum och Vänersborg möjlighet att uppleva föreställningar, samtal, mingel och workshops.Step har initierats och drivs av Producentbyrån

  www.stepfestival.se

  Administration
  Ansökningar
  Kommunikation
  Projektledning
  Turnékoordinering

 • Steps Dansklubb

  Steps Dansklubb är kostnadsfri kompetensutveckling för lärare i förskola, grundskola, särskola och på gymnasiet. Projektet syftar till att stärka banden mellan lärare, danskonstnärer och arrangörer för att främja barns självklara tillgång till kultur. Genom fem fysiska träffar, från februari till juni 2023, skapas en gemensam plattform för att mötas kring dans för barn och unga. Vi har hämtat inspiration från den Edinburghbaserade dans- och teaterfestivalen Imaginates satsning Teachers Theatre Club och Backa Teaters kurs Lärare ser på scenkonst. I kursen ingår också en resa till Edinburgh med besök på Imaginate!

  Steps Dansklubb handlar om att stärka banden mellan lärare, danskonstnärer och arrangörer. Det handlar om att inspirera till att se mer dans för barn och unga, att hitta ett språk för att diskutera scenkonstnärliga upplevelser med den yngre publiken och att gemensamt utveckla och prova sitt kritiska tänkande. Vad är det som gör att en föreställning känns intressant och relevant?

  Steps Dansklubb har initierats och drivs av oss på Producentbyrån och genomförs med stöd av Kulturrådet.

  Kommunikation
  Projektledning
  Koordinering

 • Tanja Andersson

  Tanja är ursprungligen från Umeå men verksam i Göteborg sedan 2017 och driver idag scenkonstduon Slip of the Lip med performancekonstnären Emelié Sterner. I sina soloverk undersöker hon utopiska landskap och rum, cirkulära flöden och karga tillstånd och ihärdigheter genom något hon kallar för samisk logik och turbulent praktik.

  I mars 2023 hade föreställningen Wiggling Things premiär på Atalante i Göteborg. Föreställningen var en samproduktion i turnéslingan Tre Scener som utgörs av Atalante i Göteborg, Dansstationen i Malmö och MDT i Stockholm. I oktober 2023 var det premiär för senaste föreställningen Other Tongue som Tanja skapat tillsammans med dansaren Eva Svaneblom.

  Rådgivning

 • Visit Nabo Artbook

  Under 2023 arbetar vi med vandringsutställningen Visit Nabo Artbook som är framtagen av MUCF – Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

  Utställningen Visit Nabo Art Book vill uppmuntra och göra plats för samtal om demokrati och delaktighet ur ungdomars perspektiv. I utställningen möter du bilder av åtta nordiska illustratörer. De har tolkat ungas röster och miljöer i hela Norden. Deras bilder berättar om ungas glädje och tristess, oro och hoppfullhet, frustration och kampvilja. Men främst om allas rätt att bli lyssnad på. Till utställningen hör ett pedagogiskt material och som ger möjlighet för besökare och grupper att fördjupa i sig i bilderna och samtal om att känna sig inkluderad i samhället.

  Invigningen av utställningen Visit Nabo Artbook äger rum måndag den 20 mars som en del av EU:s ungdomskonferens som äger rum i Växjö den 20-23 mars.

  Utställningen bygger på MUCF:s fyraåriga projekt kring ungas sociala inkludering och passar att visa i kulturhus, på museer och i bibliotek. Vill du boka utställningen? Kontakta oss på: info@producentbyran.se

  www.mucf.se

  Kommunikation
  Projektledning
  Sälj

 • Tidigare uppdrag

 • Dans

  24 kvadrat

  Art Of Spectra

  Ansökningar

  Can I Do This?

  Kommunikation, Sälj

  Carmen Olsson

  Kommunikation, Koordinering, Rådgivning

  Choreosound

  Crowd Company

  Dansakademin

  Rådgivning, styrgruppsarbete

  Dansbyrån

  Administration, Ansökningar, Kommunikation

  Danscentrum Sverige

  Koordinering

  Danscentrum Väst

  Embla dans & teater

  Administration, Kommunikation, Sälj, Turnékoordinering, Verksamhetsledning

  Förstudie – dans för barn och unga

  Ansökningar, Planering, Projektledning, Textarbete

  Gilda Stillbäck

  Kommunikation, Rådgivning

  Henriette Pedersen

  Iraqi Bodies

  Ansökningar, Kommunikation

  Linda Wardal Produktioner

  Kommunikation, Koordinering, Rådgivning

  Lula Children of the Sun

  Administration, Rådgivning

  Moving Beyond Inclusion 2016-2018

  Administration, Kommunikation, Projektledning

  NOBA

  Ekonomi, Kommunikation, Koordinering, Produktion, Projektledning

  Offseason

  P.S. dans

  Administration, Kommunikation, Koordinering, Produktion, Projektledning

  Producentcheck

  Administration, Kommunikation, Koordinering, Projektledning

  Produktionsmiljö dans

  Rådgivning

  Rum för Dans

  Kommunikation, Koordinering

  Satellit – nordisk dansfestival och scen för barn & unga 2011-2016

  Administration och Ekonomi, Kommunikation, Koordinering, Projektledning, Turnékoordinering

  sirenscrossing

  Administration, Kommunikation, Rådgivning

  Tanja Andersson

  Kommunikation
  Rådgivning
  Sälj

  Termik

  Twisted Feet

  Utskick

  VARIA2009

  Kommunikation, Koordinering

 • Musik

  Anders Hagberg

  Kommunikation, Rådgivning

  Bröderna Berr

  Evelyn Jon

  Kommunikation, Rådgivning, Sälj, Utskick

  Göteborg Art Sounds 2010-2022

  Administration, Kommunikation, Koordinering, Projektledning

  Göteborg Wind Orchestra

  Copywriting, Kommunikation

  Halland Opera & Vocal Festival

  Koordinering, Projektledning

  InDiiD

  Copywriting, Redaktionellt arbete, Rådgivning

  Ingmari Dalin

  Kalvfestivalen

  Kommunikation, Koordinering, Produktion, Projektledning

  Karin M Nilsson

  Kommunikation, Sälj

  Konstnärsnämndens Internationella Musikresidens

  Administration, Kommunikation, Koordinering

  Lajka

  Kommunikation, Rådgivning

  Manongu

  Copywriting, Formgivning, Kommunikation, Rådgivning

  Markatta

  Midaircondo

  Kommunikation, Koordinering, Rådgivning

  Mimitabu

  Kommunikation

  Nu;flute

  Paperwing

  Rådgivning

  På Turné

  Kommunikation
  Processledning

  RNM

  Kommunikation, Koordinering, Projektledning

  Slægt

  Kommunikation, Rådgivning, Turnékoordinering

  Stefan Forssén

  Tetra

  Västsvensk guide

  Ansökningar, Planering, Projektledning, Textarbete

  Women In Jazz Festival 2015

  Kommunikation, Koordinering

 • Teater

  Anna, Linn och Lina

  Kommunikation, Rådgivning

  Big Wind

  Kommunikation, Turnékoordinering, Administration

  Clownkliniken

  Ansökningar, Kommunikation, Verksamhetsutveckling

  Die Bühne

  Kommunikation

  GEST – Gothenburg English Studio Theatre

  Göteborgs Stadsteater – Motherdog

  Kommunikation, publikarbete

  Kompani Kanalje

  Kommunikation, Sälj

  Konstkollektivet Snö

  Kommunikation, Koordinering

  larssons & ADA’S teater

  mold – love walks

  Administration, Ekonomi, Kommunikation, Produktion

  O

  Administration, Kommunikation

  Stationen

  Kommunikation, Koordinering, Rådgivning

  Stollar Bollar

  Ansökningar, kommunikation, rådgivning, sälj

  Teater Allena

  Kommunikation, Turnékoordinering

  Teater Kurage

  Kommunikation, Publikarbete, Rådgivning, Copywriting

  Teater Spira

  Kommunikation, Rådgivning

  Teatro Baó

  Kommunikation, Sälj

 • Konferenser

  Arts & Audiences 2014-2016

  Konferensdesign, Koordinering, Planering, Programläggning

  Culture Action Europe 2015

  Kommunikation, Konferensdesign, Koordinering, Produktion

  Från Att till Hur – en konferens om tillgänglig scenkonst

  Föreläsning

  Kultur för alla?

  Kommunikation, Konferensdesign, Koordinering, Produktion, Projektledning

  On-Air

  Koordinering

  Publiken i fokus?

  Kommunikation, Konferensdesign, Produktion, Programläggning, Projektledning

  Publikutveckling från A till Ö

  Kommunikation, Konferensdesign, Produktion, Programläggning, Projektledning

 • Övrigt

  Gör plats!

  Processledning

  Högskolan för Scen och Musik

  Krik-Krak AB

  Kulturnatta 2013

  Administration, Kommunikation, Koordinering, Produktion, Projektledning

  PK – Publiken & Kulturen

  Projektkoordinering, copywriting

  PUBLIK – en antologi om konst, kultur och utveckling

  Planering, Redaktion, Textarbete

  Returkultur

  Administration

 • Producentbyrån