Tanja Andersson

Tanja är ursprungligen från Umeå men verksam i Göteborg sedan 2017. Utbildad i Norrbotten, Finland och New York. Hon frilansar som performer, dansare och koreograf samt arbetar med undervisning i samtida dans och improvisation. Har tidigare bakgrund inom ljuddesign och musikproduktion och driver idag scenkonstduon Slip of the Lip med performancekonstnären Emelié Sterner. Duon arbetar tvärkonstnärligt i olika kollektiva konstellationer och är verksamma på Scen46 i Göteborg.

I sina soloverk undersöker Andersson utopiska landskap och rum, cirkulära flöden och karga tillstånd och ihärdigheter genom något hon kallar för samisk logik och turbulent praktik. I februari 2023 har föreställningen Wiggling Things premiär på Atalante i Göteborg. Föreställningen är en samproduktion i turnéslingan Tre Scener som utgörs av Atalante i Göteborg, Dansstationen i Malmö och MDT i Stockholm.

I övrigt är Tanja aktuell som dansare i föreställningen Väven av Dansinitiativet i Luleå, i verket homo(sapiens) av Karolin Kent samt som koreograf och dansare tillsammans med Eva Svaneblom i verket Other Tongue, Tromsø, Norge.

Producentbyrån arbetar med kommunikation, rådgivning kring administration och sälj.

www.tanjaandersson.com

Kommunikation
Rådgivning
Sälj

Producentbyrån